aktualno

domov pisite nam

Aktualno

Odprava Malavi
E-točka
AIDS
Inštrukcije
Vinko Žakelj
Inštrukcije
Ropotarnica znanja Oratorij


Medicinsko - humanitarna odprava Malavi

 
V nedeljo 17. februarja bo v Kulturnem domu Ivana Cankarja v Šentjoštu predstavitev  MEDICINSKO - HUMANITARNE ODPRAVE MALAVI.

 
Lepo Vabljeni!
 
 
 

JAVNA INTERNETNA E-točka ŠENTJOŠT


 
Pred kratkim smo dokončali enega večjih projektov v našem društvu. Na pridobitev JAVNE E-TOČKE smo zelo ponosni in smo veseli da nam je po dolgem času pripravljanja in dogovarjanja le uspelo priti do konca.


 
 

Inštrukcije

 
Naša ROPOTARNICA ZNAJNA je nared. Ucenci iz območja naše občine, ki imajo morebitne težave pri učenju, bodo tako imeli odlično priložnost, da se posvetujejo z inštruktorjem.


 


AIDS

Pozornost medijev je prvega decembra, na dan boja proti aidsu, že nekaj let usmerjena v akcije, ki se borijo proti tej novodobni kugi. Na ta dan v naši državi razdelijo med mlade na ulicah, v šolah in kavarnah na tisoče kondomov - češ da je to "učinkovito sredstvo v boju proti virusu HIV"! Da je to lažno in da zares obstaja le ena zares učinkovita zaščita - to je zvestoba - opozarjajo v Združenju katoliških študentov že od začetka "praznovanja" tega dneva pri nas z različnimi akcijami, okroglimi mizami, plakati, zloženkami ... Letos so se posebej potrudili "medicinci" iz Združenja katoliških študentov. Vodja projekta Marko Kavčič, študent 4. letnika medicinske fakultete ter predsednik društva SILAQ, nam je povedal, kaj želijo z akcijo doseči.
 


Vinko Žakelj


»Moja sreča je v večanju sreče drugih.
Za svojo lastno srečo potrebujem srečo drugih.«

Te in še mnoge druge besede slovenskega izseljenskega duhovnika in velikega domoljuba Vinka Žaklja so nas nagovorile. V njih smo opazili vrednote, ki so nam skupne. In cilje, za katere bi se radi bojevali tudi sami. Sanje o lepši prihodnosti za ves svet.
 


 

Silaq.org by Andraz Kavcic & Robert Grdadolnik
© copyright 2008